Tannpirker.

Først av alt, hva SKJER med moten for tiden, da?
Hvorfor er det mote å gå rundt og se ut som om du har snodd rundt deg bestemors gardiner?
Jeg var nemlig nettopp inne på Maria's blogg (http://www.vanillascented.com) og på ett av innleggene så jeg disse bildene:

Helmut Lang
Helmut Lang
Er det forresten flere enn meg som synes modellen ser ut som hun har lyst å spise meg?

Apropos spising, så vil jeg manne (lol?) meg opp, og ta opp temaet spiseforstyrrelser på en skikkelig måte. For hva skjer med at modellene er tynne som aldri før? Det er jo faktisk en god stund siden all slags modellbyråer, designere og moteblader sa at de skulle slutte å bruke undervektige modeller, og siden det ikke akkurat er nylig dette har blitt sagt så syns jeg jo de burde gjort noe med det til nå. Er ikke den modellen undervektig, så skal jeg spise katten min. Forresten har jeg ingen katt, scratch that. Er ikke den modellen undervektig, skal jeg spise katten til Helén.

Jeg har snakket om det før. Andre har snakket om det før. Og de aller fleste er klar over det; disse strekfigurene av noen modeller styrker ikke akkurat selvbildet til oss tenåringsjenter. For ikke å snakke om gutter. Men 90% av de som får anoreksi er kvinner i alderen 12-20 år.
Omtrent 1-2% av alle i verden har anoreksi. Det høres kanskje ikke mye ut. Men 1-2%, det er 1-2 av 100 mennesker. På en skole med rundt 500 elever har 5-10 anoreksi. Og da har vi jo ikke engang nevnt bulimi, tvangsspising og alle de andre spiseforstyrrelsene som er ute og går. Jeg skal innrømme at jeg selv har slitt med anoreksi en del. Den er av og på, derfor er jeg ingen tannpirker. Og jeg skammer meg over det. Men jeg kan ikke gjøre noe med det. Noen ganger ønsker jeg, å som jeg ønsker, at jeg hadde en ordentlig spiseforstyrrelse. At jeg klarte å sulte meg som alle de modellene der ute. Og jeg ser på alle de tynne, pene jentene rundt meg og tenker, "hvorfor kan ikke jeg også være sånn?"
Men det som er, er at jeg ER jo det. Jeg er normalvektig, og det vet jeg. Like godt som noen andre. Likevel klarer jeg ikke å la være å sulte meg som et desperat, konstant forsøk på å gå ned i vekt. Og det har også skjedd at jeg sulter meg, overspiser (som regel når jeg er alene hjemme, så klart) og stikker fingene langt ned i halsen for å prøve å få det opp igjen. Jeg har nærmest ikkeeksisterende spyreflekser, da, så jeg har faktisk aldri klart å kaste opp uansett hvor hardt jeg har prøvd.
Men ser dere poenget mitt?
Hvem som helst kan få spiseforstyrrelser. Alt på grunn av medier. Vi tenåringsjenter er lagt under et konstant slankepress, for å holde mål. For å føle oss pene. For å føle oss godtatt som en del av samfunnet. Ja, jeg skal innrømme at jeg har sett et stakkars overvektig menneske passere, og hvisket ekle kommentarer nærmest automatisk til den stakkars personen som skulle befinne seg i nærheten. Og jeg føler meg like grusom hver gang. Jeg kan ikke fatte hvorfor jeg gjør det. Det er som et forsøk på å skyve bort tanken om at jeg selv vil miste vekt, om du skjønner. Æsj, jeg begynner å miste teken på å beskrive ting med ord. Men jeg har tro på at jeg allerede har skrevet mer enn noen gidder å lese.

Jeg har forøvrig vært syk siden onsdag. Kjærlighetssyk, faktisk. Jeg ble nemlig dumpet tirsdag natt. Jeg håper mest mulig av folkene jeg kjenner leser dette, for jeg ønsker nemlig å be dere om å ikke stille noen spørsmål, og ikke snakke om det. Tusen takk.

Med det vil jeg avslutte dagens blogg. Som jeg skrev i det forrige innlegget mitt, så skal jeg begynne å legge inn sanger i sånn omtrent hvert innlegg. Her har dere dagens; en sang som betyr en del for meg. Og vær så snill, VÆR så snill. Hør på teksten. Teksten er alt. Teksten er det som gjør en bra sang bra. Vet du hva, når jeg tenker over det slenger jeg likegodt inn teksten under. Enjoy.
Martina McBride - Concrete Angel


She walks to school with the lunch she packed
Nobody knows what she's holding back
Wearing the same dress she wore yesterday,
She hides the bruises with the linen and lace;
Oh ...

The teacher wonders but she doesn't ask,
It's hard to see the pain behind the mask;
Bearing the burdon of a secret storm,
Sometimes she wishes she was never born;

Through the wind and the rain,
She stands hard as a stone in a world that she can't rise above;
But her dreams give her wings and she flies to a place where she's loved.

Concrete Angel

Somebody cries in the middle of the night,
The neighbors hear but they turn out the lights;
A fragile soul caught in the hands of fate,
When morning comes it will be too late.

Through the wind and the rain,
She stands hard as a stone in a world that she can't rise above;
But her dreams give her wings and she flies to a place where she's loved.

Concrete Angel

A statue stands in a shaded place,
An angel girl with an upturned face;
Her name is written on a polished rock,
A broken heart that the world forgot.

Through the wind and the rain,
She stands hard as a stone in a world that she can't rise above;
But her dreams give her wings and she flies to a place where she's loved.

Concrete Angel

5 kommentarer

Joakim S.

02.okt.2009 kl.02:28

Takk for kommentaren. Flott at du skjønner hva jeg mener og er enig :). Lykke til videre i livet!

Helén

02.okt.2009 kl.13:59

Helt enig med deg, faktisk. Og eg leste alt. (y) Skal du spise katten min altså? :o Då håper eg at hun modellen ikkje e undervektig altså, for din skyld, fordi eg tror ikkje Ritzi smaker noe godt eller all den ekle maten hun spiser. D: Haha. Men faktisk, eg e helt enig med deg, det e så teit at de skal vise sånne tynne modeller sånn at alle vi som e tennåringer vil se sånn ut også, sånn at man begynner å slanke oss og sånn, men egentlig ikkje trenger å gjøre det. Hm. o.o Oj, wow, dette ble en lang kommentar.

Jeysawrus

02.okt.2009 kl.16:30

ZOMG, hun ser ekkel ut. bt, elsker sangem

Frida

03.okt.2009 kl.22:49

hehe, helt enig, hun ser ut som en grå mus innrullet i bestemors gardiner som du sa x)

det er helt sykt at det er så mange med anoreksi...

stå på June =)

Kristine

09.okt.2009 kl.15:10

Jeg liker moten i dag jeg :) Men jeg er enig med at modellene er alt for tynne, selv om de faktisk var ENDA tynnere før.

Skriv en ny kommentar

Jinx

Jinx

14, Bergen

Jeg lever i mitt eget lille univers.

person(er) leser denne bloggen nå. O:

Kategorier

Arkiv

hits